Zone 30 krijgt uitbreiding in dorpskern

De gemeente heeft beslist om het traject tussen de Sint-Petrusschool en het Sint- Jorisinstituut in Bazel om te vormen tot één grote zone 30. Flitspalen komen er niet.

jvandermosten

De twee scholen liggen aan de gevaarlijke gewestweg N419. In de omgeving van beide schoolpoorten geldt al een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur, maar ter hoogte van de bushalte is er nog een klein stuk waar vijftig kilometer per uur gereden mag worden.

Variabele zone

Aan het begin en aan het einde van de route zal het Vlaams Gewest digitale borden plaatsen die voor en na schooltijd oplichten. Het gaat dus om een variabele zone 30. Ook in de omliggende straten – de Parklaan, de Lange Gaanweg en de Kerstraat – komen zulke borden. Volgens burgemeester Antoine Denert (DENERT) gaat het om een compensatie van het Vlaams Gewest.

“Dat wou geen flitspalen plaatsen om de snelheidsbeperking op de gewestweg af te dwingen. Er werden metingen gedaan. Daaruit bleek dat er niet voldoende overtredingen gebeurden. Op deze manier komt het Vlaams Gewest toch een beetje tegemoet aan onze vraag.”

Andere scholen

In Kruibeke komen ook variabele zones 30 aan de basisscholen De Eenhoorn in de Bazelstraat en de Onze-Lieve-Vrouwschool in de Langestraat.

STTI

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER