Voetpaden ten zuiden Bergstraat aangepakt

Twee jaar geleden werden de voetpaden in het noorden van de Bergstraat heraangelegd. Nu worden alle voetpaden ten zuiden van de straat gefatsoeneerd.

“Bij de heraanleg van de voetpaden in de Katte-, Velodroom-, Oude Gendarmerie-, Meylemans-, Acaciaen Eglantierstraat houden wij rekening met bestaande studies waarvoor de plannen al getekend zijn. Hieronder vallen onder andere de parking tussen de Kattestraat en de Oude Gendarmeriestraat en de omgevingswerkzaamheden rond CC Zwaneberg”, kondigt schepen van Openbare Werken, Patrick Feyaerts (Open Vld) aan.

Oppositieraadslid Bert De Haes (Gemeentebelang) vraagt waarom in de Kattestraat, die de toegang tot cultuurcentrum wordt, geen nieuw concept gemaakt wordt. Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) meent dat de voetpaden langs de Katte- en Berkenstraat aantrekkelijk moeten zijn en de parkings daar moeten worden uitgebreid.

Volgens Jan Baestaens (ETA) moet er dringend werk gemaakt worden van de voetpaden aan de academies in de Oude Godstraat. “De voetgangers en de fietsers vormen er een barrière voor de wagens”, meent Baestaens. De werkzaamheden zullen 557.000 euro kosten.

PAMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio