Patrick Ghys gooit nieuwe bom onder LDD

Gemeenteraadslid Patrick Ghys verlaat Lijst Dedecker. Of hij zelf opstapt of buitenvliegt, is de hamvraag.

jvandermosten

Patrick Ghys, gemeenteraadslid en uitbater van taverne De Vlegel in Mortsel, verlaat LDD. Het water tussen hem en de partij is zo diep dat zelfs de strafste zwemmer er in zou verzuipen. “Jurgen Verstrepen is de enige eerlijke mens in de top van die partij”, zegt Ghys. “Ik ken Ghys niet, maar het is erg dat ik me moet verantwoorden tegenover elke schenenschopper die onze partij wil schaden”, reageert Jean-Marie Dedecker.

50.000 euro voor een zitje

“Iedereen weet ondertussen dat de verkiesbare plaatsen bij LDD duur zijn”, zegt Ghys. Zowel kamerlid Rob Van de Velde als voormalig provinciaal voorzitter Marc Gysels vroegen me 50.000 euro voor een verkiesbare plaats op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen. Ik ben daar nooit op ingegaan en ben het gesjoemel beu. In Mechelen is de bom ook gebarsten, wel ik heb het nu ook gehad, ik stap eruit.”

“Who the fuck is Partick Ghys?”, reageert Jean-Marie Dedecker. “Ik heb die mens nooit ontmoet, maar het is erg dat dergelijke types,onze partij willen destabiliseren. Hij gaat eruit, net als alle elementen die mee op de kar zijn gesprongen om een postje te versieren. Ik maak er weinig woorden aan vuil, maar we gaan nu inderdaad schoon schip maken binnen onze partij.”

Marc DE SWERT