Drie Senegalezen opgepakt na dood Vandenbroucke

De Senegalese politie heeft drie personen aangehouden in de zaak rond de dood van wielrenner Frank Vandenbroucke. Zij worden verdacht van diefstal van geld en gsm's van de overleden Belg.

Gisteren was al duidelijk dat de Senegalese vrouw die de nacht doorbracht met VdB was aangehouden.

jrosquin

Nu zijn ook twee mannen opgepakt.

Het drietal verscheen gisteren al voor de procureur van Thies, dichtbij Dakar. Volgens een anonieme agent stal de vrouw de gsm's en het geld van de wielrenner en ging ze er vervolgens vandoor. De vrouw zou hebben getuigd dat Vandenbroucke nog in leven was op het moment dat ze de kamer verliet.

Polazzi

Het lichaam van de voormalige 'wielergod' werd maandagnamiddag teruggevonden in een hotelkamer aan de kust van Senegal. Niet in het chique hotel waar hij met zijn collega-wielrenner Fabio Polazzi was ingecheckt, maar in een veel groezeliger hotelletje niet ver daarvandaan.

Dat werd bevestigd door Polazzi zelf. Volgens zijn versie gingen ze na een avondje stappen weer richting hotel tot Vandenbroucke plots zei dat hij elders had afgesproken met een vrouw. Daags nadien werd zijn lichaam teruggevonden in het hoteltje 'Maison Bleue'.