Leerkrachten pakken uit met kunstwerken

De expo ‘Leerkrachten anders bekeken’ in CC De Kollebloem pakt uit met kunstwerken van lesgevers. Annemie van Royen, Ingrid Lucidarme en Tanja Hellemans van de secundaire school Sjabi stellen er juwelen, foto’s en schilderijen tentoon.

jvandermosten

Het was leerkracht Tanja Hellemans die op het idee kwam om een gezamenlijke tentoonstelling te organiseren. “Als leerkracht plastische opvoeding heb ik de leerlingen van het eerste en het derde middelbaar naar het cultureel centrum gebracht. Ze waren best enthousiast, ook over mijn juwelen”, vertelt Tanja.

Naast haar juwelen ligt ook een zelf ontworpen handtas. “Aan de overkant van de gang hangen mijn schilderijen. Het schilderij van een naakte vrouw valt wellicht meer in de smaak bij mannen. Al heb ik het eigenlijk voor mijn nicht gemaakt. Ze is een zuiders type, dus ik vond dat zo’n exotisch werk bij haar paste.”

Leerlingen reageren positief. Ook Annemie van Royen, leerkracht wetenschappen, kreeg goede reacties op haar kunstwerken. “Ik heb onder meer foto’s genomen van lege ruimten waar je normaal veel volk zou verwachten: een tent van PukemaRock, een eetzaal of turnzaal. Er zijn zelfs collega’s die de foto’s willen kopen”, glundert Annemie.

Christof WILLOCKX

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio