1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tour 2010 doorkruist Antwerpen van noord naar zuid

Vandaag werd de Ronde van Frankrijk van 2010 boven de doopvont gehouden op de officiële tourvoorstelling. Er staat slechts één individuele tijdrit geprogrammeerd en voor het eerst sinds 2004 lijken de kasseien weer hun opwachting te maken.

jrosquin

Eén etappe door de Jura, twee ritten in de Alpen en een passage van liefst vier dagen door de Pyreneeën, de plek waar het Tourpeloton honderd jaar geleden voor het eerst over de Tourmalet werd gestuurd. Die mythische col zou twee keer worden bezocht, eenmaal voor een aankomst bergop.

Rotterdam

Op 3 juli wordt de Tour op gang geschoten in Rotterdam. Daags nadien gaat het naar ons land, voor aankomsten in Brussel en Spa. Daarbij doorkruist de bende de provincie Antwerpsen van noord naar zuid.

Via het centrum van Stabroek, Kapellen en Merksem zal het peloton over de Antwerpse Kaaien denderen. Vervolgens gaat het in zuidelijke richting via Kiel naar Hove en Kontich. De Tour zal ook Mechelen doorkruisen.

De rit naar Brussel op 4 juli staat in het teken van de 65e verjaardag van vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx.

Wallers-Arenberg

Het eerste echte spektakelstuk is voorbehouden voor de rit van dinsdag 6 juli. De finishlijn ligt in de buurt van Wallers-Arenberg, vijf kasseistroken zouden de finale ‘opleuken’.

GV