Het weer voor woensdag 14 oktober

Vandaag krijgen we een frisse maar droge herfstdag. Vanochtend vriest het op heel wat plaatsen in Limburg. In Kleine Brogel was het om 6u15 -1,5°C. Vanmiddag wordt het ook niet veel warmer dan een graad of 11. We krijgen wel brede opklaringen maar de noordoostenwind zal het voor het gevoel wat kouder maken.

rweytjens_fr

Komende nacht gaat het opnieuw overal vriezen. De minima komen terecht tussen een lokale -4°C in de Kempen en -2 °C elders in Limburg. In de ochtend kan er bovendien mist gevormd worden en die mist zou dus ook kunnen aanvriezen. Zodra de zon erdoor komt klimt het kwik naar een frisse graad of 11. Het blijft wel de hele dag droog met flink wat zon.

Vrijdag begint de dag met opklaringen. De ochtendminima liggen in de buurt van het vriespunt, mogelijk zelfs opnieuw een graadje eronder in de Kempen. Voormiddag neemt de bewolking toe en vanaf de middag kan het wat gaan regenen. Namiddag wordt het zo'n 13°C warm. Er komt echter een vrij krachtige noordwestenwind te staan waardoor we van die paar graadjes winst weinig gaan merken.

Zaterdagochtend is het vanwege de bewolking minder koud met minima rond 7 of 8°C. Namiddag halen we toch niet veel meer dan zo'n 13°C als maximumwaarde. In de voormiddag is er nog kans op een spatje motregen maar namiddag wordt het overal droog met opklaringen. Er waait een zwakke noordenwind.

Vanaf zondag worden de nachten weer kouder met minima rond het vriespunt en overdag maxima tussen 10 en 12°C. Het blijft dan enkele dagen droog met zonnige perioden en een frisse noordoostenwind.

MEER OVER Reizen