Veel raadsels rond dood van VdB

Net als na de dood van Michael Jackson in juni regent het speculaties en pikante details over wat er allemaal voorafging aan de dood van wielrenner Frank Vandenbroucke (34). Uw krant probeerde alles wat er zich in de laatste uren van VDB afspeelde van naaldje tot draadje te reconstrueren.

jrosquin

Het lichaam van de voormalige 'wielergod' werd maandagnamiddag teruggevonden in een hotelkamer aan de kust van Senegal. Niet in het chique hotel waar hij met zijn collega-wielrenner Fabio Polazzi was ingecheckt, maar in een veel groezeliger hotelletje niet ver daarvandaan.

Dat werd bevestigd door Polazzi zelf. Volgens zijn versie gingen ze na een avondje stappen weer richting hotel tot Vandenbroucke plots zei dat hij elders had afgesproken met een vrouw. Daags nadien werd zijn lichaam teruggevonden in het hoteltje 'Maison Bleue'. VDB's gsm's en geld waren verdwenen.

> Wat deed Vandenbroucke in een hotelkamer van 23 euro?

> Werden de medicijnen die naast zijn bed werden gevonden hem fataal?

> Welke rol speelde de opgepakte Senegalese vrouw in het hele verhaal?

> Wie stal zijn gsm's en 300 euro?

Er blijven nog vele vragen en raadsels open. Uw krant probeerde de laatste uren van de ter ziele gegane wielrenner te reconstrueren en brengt woensdag een extra dikke bijlage over de dood van het 'enfant terrible'.

Lees ook:

Lees ook: