Ook Zwijndrecht houdt referendum rond Oosterweel

Ook in de Antwerpse gemeente Zwijndrecht zal in het najaar een referendum worden gehouden over de Oosterweelverbinding. Dat besliste de gemeenteraad van Zwijndrecht dinsdag. De volksraadpleging zal plaatsvinden op 20 december.

jrosquin

De discussie in het college over een referendum kwam er nadat de huisartsenkring de nodige handtekeningen had ingediend bij het gemeentebestuur. Er werden in totaal 3.077 geldige handtekeningen ingediend. 3.000 handtekeningen zijn in Zwijndrecht voldoende om een referendum af te dwingen.

De volksraadpleging gaat, net als in Antwerpen, over de aanleg van de Oosterweelverbinding en de invloed daarvan op Zwijndrechts grondgebied. Ze vindt plaats op 20 december. Als het van het college afhangt wordt het volgende vraag: "Bent u voor de geplande werken in functie van de Oosterweelverbinding op Zwijndrechts grondgebied? Ja/Nee."

Maar Gazet van Antwerpen praat nu al met de initiatiefnemers, de burgemeester en andere Zwijndrechtenaren. Verder schetsen we haarfijn hoe het hele Oosterweeldossier de voorbije jaren ook deze gemeente in haar greep kreeg.

Meer duiding over het referendum in Zwijndrecht vindt u dus donderdag in Gazet van Antwerpen!

www.gva.be/oosterweel

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring