Vijftig jobs verhuizen naar Lokeren

groep Initial Textiles schrapt twee van haar vestigingen, in Vilvoorde en Merksem. Een deel van de productie verhuist daardoor naar Lokeren.

jvandermosten

De sluiting van de andere vestigingen levert in Lokeren zo’n vijftig nieuwe jobs op. De arbeiders zullen in die vestiging in een tweeploegenstelsel gaan werken.

Vanaf 1 januari 2010 zullen alle arbeiders bij de industriële wasserij Initial Textiles in het industriepark E17/3 in een tweeploegenstelsel werken. Dat is nodig om de productie over te nemen van de getroffen vestigingen in Vilvoorde en Merksem.

Het personeel krijgt de kans om mee te verhuizen. Daar is zelfs een aanmoedingspremie voor bedongen. Toch schat verkoopsdirecteur Fons Martens de kans klein dat er personeel van Merksem naar Lokeren overkomt. “De vroege ploeg begint al om zes uur ’s ochtends. Ik vrees dat dit voor de mensen uit de regio Merksem niet haalbaar is.”

Dat betekent dat het bedrijf op zoek gaat naar een vijftigtal mensen voor de industriële wasserij in de Moortelstraat. De tweede afdeling in Lokeren, die ziekenhuiskleding onderhoudt, zal 15 procent van de productie uit Vilvoorde overnemen. Ook op die afdeling kunnen dan vijf nieuwe arbeiders aan de slag. In de Moortelstraat zijn al tweehonderd mensen aan het werk, 30 bedienen en 170 arbeiders.

Dirk VAN REUSEL

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio