Gemeente verkoopt rioleringsstelsel

De gemeente Kruibeke treedt toe tot de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW). Die zal alle taken op het gebied van transport van afvalwater op zich nemen.

jvandermosten

De gemeente Kruibeke zit krap bij kas. Daarom zoekt ze alternatieve bronnen van inkomsten. In het kader daarvan besloot de gemeenteraad om toe te treden tot de VMW als RioP-vennoot. In Oost- Vlaanderen traden eerder ook Temse, Moerbeke, Wachtebeke en Laarne al toe.

Met RioP biedt de VMW haar vennoten een totaaloplossing voor de sanering van hun afvalwater. Concreet komt het erop neer dat RioP, waarvan de officiële opstart gepland is voor 1 januari 2010, het rioleringsstelsel en alle gemeentelijke rioleringstaken overneemt. Na inspraak van de vennoten staat de dienst ook in voor de financiering van de investeringsprojecten en vraagt ze de nodige subsidies aan.

“Voor ons rioleringsstelsel ontvangen we 1.400.000 euro plus 190.000 aandelen aan 25 euro per stuk”, zegt burgemeester Antoine Denert (DENERT). “Niet iedereen was akkoord met de toetreding als RioP-vennoot. Hier en daar gingen stemmen op dat we ons rioleringsstelsel voor een te laag bedrag verkocht hebben."

"Maar wat is zo’n rioleringsstelsel nu echt waard? Het geld dat we ontvangen, kunnen we in elk geval goed gebruiken. Bovendien sparen we door de toetreding een groot bedrag uit aan nodige herstellingswerkzaamheden, die geraamd worden op zo’n acht miljoen euro.”

STTI

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER