"Begrotingsmaatregelen zijn zoals gaten vullen in een vals gebit"

Lijst Dedecker is niet te spreken over de begrotingsmaatregelen. LDD spreek van "gaten vullen in een vals gebit".

ssimons

"De Belgische ambassadeur in Parijs is eerst zijn orders gaan ophalen bij GDF-Suez, en toen die dreigde de stekker uit te trekken en maar 170 miljoen euro van de gevraagde 500 miljoen wilde betalen stond er voor de regering niets anders op dan de banken nog wat extra te belasten op basis van een niet uitgewerkte maatregel. Voor ons kan het niet dat een regering capituleert voor chantage, en daarmee de almacht van de Fransen over ons energiebeleid erkent", klinkt het.

Consument betaalt

Jean-Marie Dedecker: “De chantage van GDF-Suez is onwezenlijk als je weet dat de kerncentrales die zijn afgeschreven nog 10 jaar open blijven. Terecht, maar de voordelen vloeien naar de Franse staat in plaats van naar ons. De regering zit in een houdgreep van de Fransen, omdat Electrabel elke extra belasting zal verhalen op de consument."

"Zowel de elektriciteitsboeren als de bankiers zullen hun extra belasting aan de gebruiker en de spaarder doorrekenen. Of het nu de door de dieselprijs, accijnzen op tabak, de dienstencheques of de bedrijfswagens is, het is telkens weer de grote groep van arbeiders, bedienden en middenkaders die de hoofdmoot van de extra belastingen mag dragen, zonder compensaties."