Stad weigert airsofters op Heirenbroek

Airsoft Custom Events (ACE) krijgt geen vergunning om nog ‘soldaatje te spelen’ op Heirenbroek.

De stad Herentals heeft de milieuvergunning geweigerd om op de zogenaamde ‘opspuitingen’ op Heirenbroek nog airsoftevenementen te houden. ACE zet er al ruim een jaar om de twee weekends een ‘skirm’ op. Daarbij vechten deelnemers in legeruniform en met replicawapens schietspelletjes uit met biologisch afbreekbare bolletjes. ACE huurt het twintig hectare grote gebied van eigenaar nv De Scheepvaart.

Tegen de milieuvergunning kwam één bezwaarschrift binnen van een buurtbewoner die zich zorgen maakt over de hinder van schoten en over nachtelijke activiteiten. De stad Herentals stelt zich vooral vragen bij de verkeersdruk en parkeerregeling als er tijdens de zomerweekends zestig wagens van spelers toekomen. “Dit extra verkeer en de activiteiten betekenen een overlast voor de aangrenzende woonwijken”, argumenteert de stad.

Daarnaast stelt ze dat de gegevens in de aanvraag te summier zijn om een gegrond advies te verlenen. Seb Leeson van ACE komt uit de lucht gevallen als we hem om zijn plannen na de weigering vragen.

“Dit is het eerste dat ik hiervan veneem”, reageert hij verrast. Nadat we hem de vergunningsweigering hadden bezorgd, zegt hij: “ik begrijp dit dus totaal niet… Als er illegaal motorcrossers rondrijden, is het okee. Maar een beetje spelen -wat minder lawaai maakt- is dat niet. Begrijpe wie kan. De vergunning weigeren omwille van verkeersoverlast is compleet belachelijk. We gaan hier zeker tegen in beroep.”

HO

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio