Steenweg omgeploegd voor tramverlenging

Eandis is gisteren gestart met werkzaamheden op de Boechoutsesteenweg in Hove. Het tijdstip kon niet slechter zijn gekozen.

jvandermosten

Net op de dag dat ook de werkzaamheden voor de tramverlenging naar Boechout effectief startten op de N10, was het fileleed op de verbindingswegen tussen de gemeentes en de gebrekkige doorstroming naar Antwerpen nog erger dan al het geval was.

Maand lang

De werkzaamheden van Eandis, die maandag zijn gestart op de Boechoutsesteenweg, zullen een maand duren en zijn voorbereidingen op de heraanleg van de dorpskern van Hove, later dit jaar. Over een lengte van ongeveer een kilometer moet al het verkeer over één rijvak.

“Vóór de echte heraanleg van ons centrum begint, vragen de nutsmaatschappijen om al wat kleinere werkzaamheden uit te voeren”, zegt burgemeester Luc Vuylsteke (CD&V) van Hove. “En ze lopen nu samen met de start van de tramverlenging naar Boechout, wat inderdaad voor wat problemen kan zorgen. Maar die zijn maar van korte duur. Eandis zegt een maand werk te hebben. In het kader van de effectieve dorpsher-aanleg hebben we wel al samengezeten met Mortsel en Boechout om er in de toekomst alles aan te doen om zoveel mogelijk hinder te voorkomen.”

Coördinatievergadering

Dat initiatief wordt beaamd door burgemeester van Boechout, Koen T’Sijen (VlaamsProgressieven). Want de werkzaamheden aan de tramverlenginging namen óók maandag hun start en zullen minstens drie jaar duren.

”In november volgt er nog een globale coördinatievergadering om de situaties goed op elkaar af te stemmen. Aan de tramlijn blijft de baan gedurende de hele tijd van de werkzaamheden open, alleen de vrije tram- en busbaan verdwijnt en gaat mee op in het verkeer. Ook wordt er kilometers op voorhand gewaarschuwd zodat zwaar verkeer de voorziene omleidingen kan volgen.”

Zolang de werkzaamheden in Hove duren, raadt T’Sijen de Boechoutenaars aan om via Borsbeek naar Antwerpen te rijden.

SACA