Reizigers zijn chaos op lijn 12 spuugzat

Treinreizigers, actiecomité Lijn 12 en afgevaardigde Inga Verhaert eisen maatregelen. Het treinverkeer Essen-Antwerpen liep maandagmorgen voor de zoveelste keer in het honderd.

jvandermosten

Het treinverkeer op spoorlijn 12 Essen-Antwerpen liep maandagmorgen voor de elfendertigste keer compleet in de soep. Treinen werden afgeschaft. De internationale trein uit Nederland stopte wel in Kapellen, maar niet in Kalmthout en Ekeren.

De wachtende pendelaars werden ook al voor de zoveelste keer onvoldoende geïnformeerd. Ze moesten het stellen met verwijzingen naar werkzaamheden die al een tijdje aan de gang zijn.

“De laatste weken is er sowieso weer erg veel vertraging”, mailt een treinreiziger aan onze redactie. “De treinen zijn bijna nooit stipt. Ondanks alle propaganda blijkt de NMBS geen alternatief te zijn om naar je werk te gaan... Ik begrijp niet waarom een tunnel in Antwerpen- Centraal werd gefinancieerd, want het resultaat is nihil.”

Het actiecomité Lijn 12 roept de NMBS en Infrabel alvast op om onmiddellijk maatregelen te nemen tegen de chaos op spoorlijn 12. “Het treinverkeer wordt constant geplaagd door vertragingen, te pas en te onpas worden treinen afgelast en de weekendregeling werd teruggeschroefd van een trein per uur naar een trein per twee uur”, stelt het comité.

“De reizigers uit het noorden van de provincie Antwerpen hebben recht op een behoorlijke dienstverlening, zowel tijdens de week als in het weekend. Bovendien wordt nogmaals aangetoond dat het communicatiebeleid van de spoorwegmaatschappij zeer te wensen overlaat.”

Het actiecomité startte zopas nog een bevraging van de ondertekenaars van het platform Voor meer en betere treinen op lijn 12. Elke treingebruiker kan zijn bevindingen kwijt via de website van het actiecomité.

Ook Inga Verhaert (sp.a), provinciaal gedeputeerde voor Mobiliteit, is bijzonder ontstemd. “De reizigers zijn deze vertragingen grondig beu. Het is een zoveelste aanslag op de tijd en mobiliteit van mensen in de Noorderkempen. Zo kan het niet verder.

Ik ga de NMBS uitnodigen om uit te leggen dat de reizigers van lijn 12 beter verdienen. Ook het pingpongspel tussen de verschillende NMBS-afdelingen moet ophouden. De reizigers hebben daar geen boodschap aan. Ik begrijp dat werkzaamheden hinder kunnen veroorzaken, maar dan moet de NMBS met oplossingen komen. De mensen zo maar in de kou laten staan, kan niet.” Afwachten dus maar.

Christophe MATTHIJSSENS

www.lijn12.be

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio