Touring stopt met sleepdiensten

Pechverhelper Touring stopt met het wegslepen van voertuigen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen dit goedkoper. Bovendien zijn de auto's beter geworden zodat er minder moet worden gesleept. Voor 64 werknemers wordt een oplossing gezocht.

jvangeyte

Touring is vooral actief in de sector van de pechverhelping in België en personenbijstand in België en het buitenland. Maar daarin krijgt de organistie steeds meer concurrentie. En dus worden de activiteiten tegen het licht gehouden. Voor zaken die onvoldoende renderen moet een oplossing worden gevonden.

"Een onderzoek naar de globale situatie van de Belgische pechverhelpingsmarkt toont aan dat de kwaliteit van het wagenpark de jongste jaren aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast zijn er de voorbije jaren heel wat ondernemingen bijgekomen die sleepdiensten aanbieden. Het aanbod is sterk geëvolueerd en de prijzenslag woedt heviger dan ooit tevoren", aldus Touring.

"Sinds 2004 heeft Touring diverse initiatieven ondernomen in termen van investeringen en organisatie van haar sleepdienst om de prestaties te verbeteren. Ondanks deze zware inspanningen kan de sleepactiviteit niet op tegen de concurrentie en biedt zij geen kwalitatieve of economische meerwaarde aan de klanten", heet het nog. Daarom wordt de activiteit nu stopgezet. Ze wordt nu gedaan door onderaannemers. Die nemen nu overigens al 55% van de takelwerken van Touring over.

Garage en magazijn

Touring beheert ook voor het onderhoud van het eigen wagepark een garage en een magazijn met vervangstukken in het Brusselse. Die wil de organisatie nu uitbesteden.

Werknemers

Bij het stopzetten van de sleepdiensten en de garage zijn 64 personen betrokken. Voor hen wordt nu een oplossing gezocht.

Pechverhelping

Aan de pure pechverhelping wordt echter niet geraakt. De organisatie telt meer dan 1 miljoen leden, waarvoor ze zowat 560.000 interventies per jaar doet.

Bijna 250.000 gezinnen kiezen Touring voor een reisbijstand. Jaarlijks behandelt de alarmcentrale 130.000 oproepen van Belgen met problemen in het buitenland en worden er ongeveer 22.000 medische en 120.000 technische interventies uitgevoerd. Bij Touring werken in totaal zo'n 700 mensen.

JVG