De Crem sluit legerkazernes in regio

Minister van Defensie Pieter De Crem heeft een ingrijpend besparingsplan voor het leger bekend gemaakt. Hij zal legerkazernes over het hele land sluiten. Het personeelsbestand van het Belgisch leger moet zo dalen van ongeveer 39.000 naar 34.000 manschappen.

ghouben

Ook in onze regio sluiten heel wat kazernes. - Westakkers in Haasdonk (Sint-Niklaas) - Kwartier Noord in Brasschaat (Antwerpen) - Gooreind in Herentals - Weelde (Ravels) - een deel van de twee schietterreinen in Brasschaat - reserve vliegveld van Oostmalle-Zoersel - een deel van het oefenterrein Noord in Tielen (Kasterlee) - de afdeling van de para's in Diest

Over heel België zouden liefst 23 kazernes sluiten. Kazernes in Vlaanderen zijn onder andere die van Helchteren, Sijsele en Destelbergen. Aan Franstalige kant zijn die van Bierset, Ghlin, Bastenaken, Baronville en Saive getroffen.

Opvallend is dat de provincie Antwerpen versterkt wordt omdat de para’s van Tielen er manschappen van Diest en een afdeling ‘Special Forces’ bij krijgen. Ook Brasschaat groeit met een deel van Helchteren ondanks de sluiting van Kwartier Noord en een deel van de schietvelden.

De afslanking van het aantal effectieven moet volgens De Crem gebeuren via het systeem van 'Vrijwillige Opschorting van Prestaties' (VOP). De minister benadrukt wel ook dat hij elk jaar ongeveer 1.300 jonge militairen wil blijven aanwerven.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio