Handel in verkiesbare plaatsen bij Lijst Dedecker

Patrick Ghys beschuldigt enkele Antwerpse kopstukken van LDD ervan bij de vorige verkiezingen verkiesbare plaatsen op de lijst te hebben aangeboden voor 50.000 euro. Ghys is nog altijd gemeenteraadslid voor LDD in Mortsel.

ghouben

Het blijft dus rommelen in de partij van Jean-Marie Dedecker. De door Ghys geviseerde partijgenoten zijn Kamerlid Rob Van de Velde en voormalig provinciaal voorzitter Marc Gysels. Maar zij ontkennen de handel, net als voorzitter Jean-Marie Dedecker.

"Wie niet betaalde, mocht niet meedoen", zegt Ghys. Als hij met geld kwam, zou hij naar eigen zeggen de vierde plaats krijgen, terwijl hij uiteindelijk, zonder betalen op een achtste plaats werd gedropt.

Een andere inmiddels opgestapte LDD-mandataris, Martine De Graeve, kawm vorige week donderdag met een gelijkaardig verhaal.

"Onderzeeërs van Vlaams Belang"

Rob Van de Velde noemt de beschuldiging "te gek voor woorden". Volgens Jean-Marie Dedecker worden deze verhalen verteld door "onderzeeërs van Vlaams Belang". Hij zegt alle partijleden die zonder bewijs beschuldigingen uiten, eruit te gooien.

Patrick Ghys is zelf ex-VB-mandataris in Mortsel. Hij zou een intimus zijn van Jurgen Verstrepen.