Notitieboeken vol voor het goede doel

Negentien Antwerpse artiesten en auteurs schreven twee exemplaren van de zwarte notitieboek Moleskine vol voor het goede doel.

ikerremans

Om de introductie van de notitieboeken op A4- en A3-formaat luister bij te zetten, zocht uitgever Brepols uit Turnhout negen auteurs, dichters en regisseurs om een notitieboek met lijntjes vol te schrijven. Tien modeontwerpers, striptekenaars, juwelenontwerpers, schilders en architecten zetten hun zieleroerselen in een A4-schetsboek.

A5-formaat

“Dat komt goed uit, want meestal teken ik op dat formaat”, zegt Jan Bosschaert die onder meer de strips Sam en De Geverniste Vernepelingskes tekent. “Deze zomer had ik aan zee een Moleskine-schetsboekje op A5-formaat bij. Tekeningen van schelpjes, een krabbenpoot en van een meisje dat in de verte tuurt, vind je terug in de speciale uitgave.”

In zijn notitieboek schreef en illustreerde onder meer Stan Lauryssens het verhaal van de verfilming van zijn boek Dali and I. Beide boekjes worden op eBay geveild ten voordele van een alfabetiseringsproject van het Antwerpse Centrum voor Basiseducatie.

Origineel

Liefhebbers kunnen de Moleskines met originele teksten en tekeningen gaan bekijken. Van vrijdag tot de boekenbeurs staan ze in de Copyright Bookshop in de Nationalestraat, op de beurs vind je ze in de stand van Knack en daarna bij Schleiper op de Belgiëlei. De veiling zelf start zaterdag 28 of zondag 29 november.

JVB

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio