Het weer voor dinsdag 13 oktober

Vandaag krijgen we een wisselend bewolkte dag en het blijft overal droog. Het wordt een graadje frisser in vergelijking met de voorbije dagen met maxima rond 13°C. De zwakke wind draait van west naar noord.

Woensdag wordt het nog wat kouder.

rweytjens_fr

In de vroege ochtend kan het op een aantal plaatsen al aan de grond vriezen. Op neushoogte blijft het kwik enkele graden boven het vriespunt hangen. Overdag wordt het ook niet veel warmer dan een graad of 11. We krijgen wel brede opklaringen maar de noordoostenwind zal het nog wat kouder doen aanvoelen.

In de nacht naar donderdag gaat het dan overal vriezen. De minima komen terecht tussen -3°C in de Kempen en -1°C elders in Limburg. In de ochtend kan er bovendien mist gevormd worden en die mist zou dus ook kunnen aanvriezen. Zodra de zon erdoor komt klimt het kwik naar een graad of 10, wat toch wel zo'n 5 graden te fris is voor de tijd van het jaar. Het blijft wel de hele dag droog met flink wat zon.

Vrijdag begint de dag met opklaringen. De ochtendminima liggen in de buurt van het vriespunt, mogelijk zelfs opnieuw een graadje eronder in de Kempen. Voormiddag neemt de bewolking toe en vanaf de middag kan het wat gaan regenen. Namiddag wordt het zo'n 13°C warm.

Zaterdagochtend is het vanwege de bewolking minder koud met minima rond 7 of 8°C. Namiddag halen we toch niet veel meer dan zo'n 11°C als maximumwaarde. In de voormiddag is er nog kans op een spatje motregen maar namiddag wordt het overal droog met opklaringen. Er waait een zwakke noord tot noordoostenwind.

Vanaf zondag worden de nachten weer kouder met minima rond het vriespunt en overdag maxima tussen 10 en 12°C. Het blijft dan enkele dagen droog met zonnige perioden en een frisse noordoostenwind.

MEER OVER Reizen