Hulshout wil containerpark behouden

Een studie van de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen stelt voor om het containerpark in Hulshout op te offeren en de bewoners te laten uitwijken naar parken van naburige gemeenten.

Maar burgemeester Mark Verhaegen (CD&V) is formeel. “Ons containerpark moet openblijven. In de Kempense puzzel van containerparken hebben wij zeker onze plaats. Daarbij gaan we uit van drie basisprincipes: een minimale kostprijs voor onze inwoners, het behoud van de huidige dienstverlening en tot slot moet ook de nabijheid van een containerpark voor alle Hulshoutenaren gegarandeerd blijven.”

“We moeten samenwerken in plaats van sluiten”, vindt Verhaegen. Hij heeft er geen bezwaar tegen mochten inwoners van Westerlo, met name die van Zoerle en Heultje, met hun afval naar het containerpark van Hulshout komen. Dit is voor hen nu eenmaal dichterbij dan dat ze naar hun eigen containerpark in deelgemeente Tongerlo moeten rijden."

"Voorwaarde die hij stelt is wel dat Hulshoutenaren ook de omgekeerde beweging kunnen maken. “Het zou nog beter zijn, mocht IOK het studiegebied verder verruimen met onder meer Herentals en Herenthout, zodat het schaalvoordeel zou kunnen worden gemaximaliseerd.”

HHM

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio