Duitsland zeker van WK-deelname

Duitsland is zeker van een ticket voor het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Mannschaft won in Moskou met 0-1 van Rusland en is nu, met nog één wedstrijd te gaan, al zeker van de eerste plaats in groep 4. Ook Engeland is zeker van WK-deelname, maar de ongeslagen Britten gingen met 1-0 te boot in tegen Oekraïne.

ghouben

Miroslav Klose (foto), de spits van Bayern München schoot de Duitsers op voorsprong. Klose wordt met dit doelpunt - zijn 48ste in 92 wedstrijden - de beste schutter in de geschiedenis van de Duitse nationale ploeg.

Voor de Duitsers, tweede op het WK van 2002 en derde in 2006, wordt het hun 17de deelname aan een WK.

Engeland onderuit

Engeland was al zeker van een WK-ticket. Het had tot dusver alle wedstrijden gewonnen in groep 6. Maar tegen Oekraïne moesten de Britten al in 16e minuut met tien verder.

Keeper Robert Green kreeg rood voor het neerhalen van Artem Milevskij. De Oekraïners misten de strafschop, maar in de 29e minuut was het dan toch raak dankzij een afgeweken Sergij Nazarenko.

Oekraïne is nu dicht bij de kwalificatie. De beslissing valt woensdag als Kroatië, nu derde in de groep, het voorlaatst geplaatste Kazachstan treft en Oekraïne bij het puntloze Andorra op bezoek gaat.