Recente prestaties Rode Duivels bedroeven Jacques Rogge

De pas herverkozen IOC-voorzitter Jacques Rogge liet zaterdag in een interview terloops weten dat hij de recente prestaties van de Rode Duivels bedroevend vindt.

ghouben

"Vooral omdat de kern gevormd wordt door spelers die vorig jaar in Peking zo goed hebben gepresteerd," aldus Jacques Rogge. Hij werd ter gelegenheid van zijn herverkiezing als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité geïnterviewd door VTM en gepolst naar zijn mening over de nationale voetbalploeg.

"Het zijn getalenteerde spelers, daar twijfelt niemand aan. Maar het gaat om een gebrek aan discipline en gemeenschappelijke wil. Hopelijk kan het keren."

WK en zelfs OS

Moest België er samen met Nederland in slagen de organisatie van het WK voetbal in 2018 of 2022 binnen te halen, "dan zou dat een bonus zijn voor ons land," aldus Rogge.

Zelfs de Olympische Spelen kunnen volgens de IOC-voorzitter in België georganiseerd worden: "Maar er is één vereiste: alle politieke partijen moeten voor 7 jaar en over de taalgrenzen heen een pact sluiten om niet te vechten en geen ruzie te maken."

MEER OVER Jacques Rogge

MEER OVER VOETBAL