Felice stelde zelf zijn intieme begrafenis samen

Dré Steemans, beter bekend als Felice, zal in intieme kring begraven worden. Daar heeft de bekende tv-presentator zelf om gevraagd toen hij nog in leven was. Felice had weinig problemen met de dood.

ikerremans

Vrijdag werd het lichaam van Dré Steemans al begroet door zijn zussen en vader. De uitvaart zal in intieme kring plaatsvinden op vraag van de presentator zelf.

Feest

Felice ging heel nuchter om met de dood en bepaalde een tijdje geleden zelf hoe zijn begrafenis er uit zou moeten zien. Het liefst van al wilde hij er een groot bourgondisch feest maken.

"Als ik morgen sterf, dan ben ik heel gelukkig. Ik heb driemaal zo intens geleefd als de meeste mensen", vertelde Steemans in 2006 aan Het Nieuwsblad.

"Sterven, daar moet je niet te moeilijk over doen. Het is een mooi moment. Het is een teken dat het gedaan is. Geboren worden is een feest, sterven moet dat ook zijn. Veel meer mensen zouden moeten praten over hun eigen begrafenis. Nu is dat taboe, terwijl het zoveel kan vergemakkelijken."

Hartstilstand

Felice overleed in de nacht van donderdag op vrijdag na een zwaar hartstilstand. Jo Steutelings, zijn partner met wie hij al meer dan tien jaar samen was, trof hem dood aan in zijn slaapkamer. Een MUG-arts probeerde Steemans nog drie kwartier lang te reanimeren, helaas zonder resultaat.

Steemans had donderdag nog een cardioloog bezocht omdat hij last had van een beklemmend gevoel in de borst. Na verschillende tests bleek er volgens de cardioloog niets ernstig aan de hand.