Gennez: "Wansmakelijk dat mails gelekt zijn aan de pers"

Alle ogen zijn de afgelopen dagen gericht op sp.a-voorzitster Caroline Gennez. Ze heeft nu voor het eerst gereageerd op de uitgelekte e-mails waarin enkele kopstukken van de partij op een nogal gênante manier aan bod komen.

ikerremans

"Ik begrijp zeer goed dat de stijl van de mail veel mensen choqueert", zegt Gennez zaterdag in Het Nieuwsblad. "Ik ga er me dan ook niet mee associëren."

Wansmakelijk

De schrijver van de mails, Barteld Schuytser, is een vriend van Gennez en heeft geen enkele functie binnen de partij. Gennez benadrukt dat ze hem niet om advies heeft gevraagd.

"Ik vind het positief dat mensen mij vanuit verschillende hoeken advies geven. Maar ik begrijp dat de inhoud van deze mail zeer kwetsend was. We moeten samen met de ministers, de fractieleiders en het partijbureau de strategie bepalen. Dat telt voor mij."

Dat de inhoud van de mail gelekt is, vindt Gennez ronduit schandalig. "Dit is geen akkefietje, ik til er heel zwaar aan. Het is wansmakelijk dat mensen die hier komen vergaderen god weet wat van een bureau meegraaien en aan de pers doorspelen."

Onder vuur

Aan opstappen denkt Gennez in ieder geval niet. "Ik kan niet zeggen dat het voorzitterschap een gezondheidswandeling is. Ik lig blijkbaar onder vuur, ja. Ik vind dat niet eens vreemd als ik zie wat ik allemaal wil veranderen. Dat roept weerstand op, blijkbaar ook tegen mijn persoon. Maar ik wil voortwerken. Ik ben geen tegen-mens, ik zie de mensen echt graag."