Het weer voor zaterdag 10 oktober

Vanmiddag trekken er toch nog een aantal flinke buien over Limburg. Tussen 14u en 15u is dat vooral het geval over het centrum van de provincie. Na 15u arriveert er een buienlijn die ook elders nog voor een plensbui kan zorgen. Er kan zelfs een donderklap vallen.

rweytjens_fr

Vanavond wordt het overal droog. De maxima lopen op tot 16 of lokaal 17°C. Er waait een matige westenwind.

Zondag begint de dag droog. Vanaf het tweede deel van de voormiddag kan het af en toe lichtjes gaan regenen. Geen grote hoeveelheden dit keer maar wel voldoende om voor een somber en nat weerbeeld te zorgen. In de loop van de namiddag kunnen hier en daar wel wat korte maar intensere buien vallen. Vanwege de bewolking wordt het 's nachts niet echt koud met minima rond 11°C. Namiddag wordt het ongeveer een graad of 15, wat een normale waarde is voor deze tijd van het jaar. Het gaat wat harder waaien uit west tot noordwestelijke richting.

Maandag blijft het overwegend droog bij een afwisseling van zon en wolken. Hier en daar kan er nog een lichte bui vallen. Tegen de ochtend koelt het afhankelijk van de hoeveelheid wolken af naar waardes tussen 5 en 9°C. Overdag lopen de temperaturen op naar gemiddeld 16°C. De wind draait verder naar het noorden en zal in de loop van de dag in kracht afnemen.

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog al is een enkel spatje regen niet helemaal uit te sluiten. Het wordt een wisselend bewolkte dag met maxima tot 16°C. Er staat een zwakke westenwind.

Van woensdag tot vrijdag blijft het rustig en droog met na het verdwijnen van ochtendnevel en -mist zonnige perioden die worden afgewisseld door wolkenvelden. De nachten verlopen koud en overdag klimt de temperatuur naar gemiddeld een graad of 15.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen