"Migratie kost ons jaarlijks 7,67 miljard"

Vandaag presenteert Jean-Marie Dedecker zijn nieuwe boek 'Hoofddoek of blinddoek?' Daarin maakt de LDD-voorzitter en senator brandhout van de migratie en van de veroveringsdrang van de islam. Dedecker maakte eveneens bekend dat hij klacht gaat indienen in het kader van de saga rond de privé-detective.

kscherpenberg

Voor zes maanden was er al het boek 'Inch'Allah' van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Dedecker maakt voor een goed stuk dezelfde analyse, maar heeft wel een ander uitgangspunt. Dewinter wil de migranten weg en de grenzen dicht. Dedecker aanvaardt dat ze hier zijn en niet zullen weggaan. Ze blijven ook welkom als ze willen presteren, niet om te profiteren.

Dat is in zijn ogen nu helemaal niet het geval. Zijn kritiek, met heel veel cijfers onderbouwd, is striemend. .. Ze zijn een bedreiging voor onze scheiding van kerk en staat. .. 70 procent van onze criminaliteit heeft te maken met allochtonen. .. 60 procent van de sociale woningen in onze steden wordt bezet door vreemdelingen. ..Nergens is de werkloosheid onder allochtonen zo hoog als in België. Ze kosten 1,2 miljard aan werkloosheidsuitkeringen per jaar. ..De migratie kost ons land jaarlijks 7,67 miljard euro of 2,2 procent van het bruto binnenlands product.

Zelfs het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde is volgens Dedecker een gevolg van de migratie. In Brussel wonen nu al 52 procent allochtonen. Daarom wijken de Franstalige Brusselaars massaal uit naar de Vlaamse rand en verder. Uiteraard vindt de LDD-voorzitter dat we onze migratiepolitiek dringend over een andere boeg moeten gooien. "We moeten ophouden met de migranten te pamperen. De helft van het leed zou al geleden zijn indien we de positieve discriminatie stoppen." Uiteraard viseert Dedecker hierbij onze sociale zekerheid.

Klacht na detectivesaga

Kort voor de verkiezingen van 7 juni kwam naar buiten dat Dedecker een privé-detective had ingeschakeld om te laten onderzoeken of Karel en zoon Jean-Jacques De Gucht iets hadden mispeuterd bij de verkoop van het gerechtsgebouw van Veurne. Dedecker kreeg daarop heel de politieke goegemeente over zich heen.

Dedecker maakte nu bekend dat hij een klacht tegen onbekenden met burgerlijke partijstelling gaat indienen. "Ik heb bewijzen dat het beruchte detectiveverhaal opgezet spel was van Open Vld en dus dien ik volgende week een klacht in", zei de LDD'er in de Gazet van Antwerpen.

ED/LM

Vastgoed

Jobs in de regio