Overbroekse Grasgrieten dé revelatie van dit seizoen

Hoofdattractie tijdens de Dag van de Landbouw in Zoersel was het Belgisch kampioenschap touwtrekken voor jongens en meisjes. Bij de meisjes haalden de Grasgrieten brons.

jvandermosten

Het krioelde dit weekend van het volk in het gehucht Einhoven. “Hier tref je nog de sfeer aan van het oude Zoersel. Je kunt deze Dag van de Landbouw qua succes vergelijken met Salphenkermis in Oostmalle. Kies een andere locatie en de sfeer is helemaal weg”, getuigt burgemeester Katrien Schryvers.

Het volk genoot niet alleen van typisch landelijke attracties, maar ook van het Belgisch kampioenschap touwtrekken. Bij de meisjes won de Familie Janssen uit Retie het pleit, maar dé grote revelatie waren de Grasgrieten uit Brecht- Overbroek.

Hechte ploeg

Christel Covens is blij met de bronzen medaille. “We zijn nog maar één jaar in competitie en doen het goed. We vormen een hechte ploeg. Teamspirit, daar komt het op aan. Op het Europees kampioenschap, vorige week in Assen (Nederland), eindigden we wel als laatste ploeg maar we deden veel ervaring op. Volgend jaar willen we deelnemen aan het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Sponsors zijn welkom”, roept zij uit.

Marijke Lenaerts uit Pulderbos is vol lof voor de prestaties van de Grasgrieten. “Ze doen het goed, maar onze prestaties mogen eveneens worden gezien. Het eerste jaar dat we in competitie kwamen, wonnen we de nationale titel. Dat was in 2006. Een jaar later veroverden we brons, in 2008 zilver en nu stranden we op de vierde plek. Treuren doen we niet, want we doen touwtrekken voor het plezier.”

Tiende titel

De Familie Janssen uit Retie won goud. Teamlid Els Van De Perre legt uit: “We behaalden nu onze tiende titel en toch gaan we er nog altijd voor. Op het Europees kampioenschap werden we vijfde.”

De Berketrekkers uit Merksplas werden tweede op het BK. Ook de jongens betwistten hun BK. De overwinning ging naar de Berketrekkers 1 uit Merksplas. De Powerrangers uit Brecht en de Boerekes uit Pulderbos vervolledigden het podium.

Jan VORSSELMANS

Vastgoed

Jobs in de regio