Twee jaar cel voor drie Polen die amok maakten in Antwerpen

Print
Antwerpen - Drie Polen zijn maandag door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 550 euro. Het trio was betrokken bij een erg zware vechtpartij in Park Spoor Noord waarbij vijf gewonden vielen.

Mateus S. (22), Jakub K. (19) en Hubert B. (19) zakten op 20 juli in stomdronken toestand en luid joelend af naar het skatepark in Park Spoor Noord. Daar zochten ze ruzie met enkele toevallige aanwezigen en omstanders.

Een vrouw kreeg een ferme slag te verwerken van een volle zak met bierblikjes en ook een minderjarig meisje en drie mannen deelden in de klappen. In de rechtbank verklaarden de drie Polen dat ze de vrouw en het meisje niet met opzet sloegen. Ze ontkenden ook dat ze een gsm en een portefeuille van een slachtoffer hadden gestolen.

De rechtbank zwichtte echter niet voor die argumenten en achtte de drie mannen wel schuldig aan alle aanklachten. Ze vliegen twee jaar de cel in. De slachtoffers krijgen schadevergoedingen van in totaal 3.669 euro.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio