Nieuwe verpakking maakt conserveringsmiddelen overbodig

Nieuwe verpakking maakt conserveringsmiddelen overbodig

Mode

Nieuwe verpakking maakt conserveringsmiddelen overbodig

Print
Cosmeticaproducenten moeten wetmatig garanderen dat hun product tussen de 12 en 36 maanden lang houdbaar blijft. Daarom deden velen een beroep op de chemische stof parabenen. Onder luid protest van milieugroepen gingen producenten op zoek naar minder schadelijke manieren op hun producten te bewaren, en die lijken ze gevonden te hebben in een nieuwe verpakkingsmethode.

De verpakking zorgt ervoor dat het product lucht- en lichtdicht bewaard blijft. Bovendien komt het product minimaal in contact met onze vingers, waardoor bacteriën vrijwel niet overgebracht kunnen worden. De tubes en potjes worden namelijk door middel van een bewegend membraam stilletjes geopend en sluiten meteen daarna weer onder druk.

Dergelijke verpakkingsmethode werd reeds gebruikt bij Elizabeth Arden, maar binnenkort zou ze ook bij de goedkopere make-upmerken worden geïntegreerd.

NIET TE MISSEN