Bekijk de foto's van havenfestival WaterkAnt!

Bekijk de foto's van havenfestival WaterkAnt!

Bekijk de foto's van havenfestival WaterkAnt!

Print
Antwerpen - Voor de vijfde keer konden duizenden mensen dit weekend genieten van een feest van het schip. Tijdens het havenfestival WaterkAnt konden de bezoekers zowel moderne als klassieke vaartuigen ontdekken.

Werd u gekiekt aan de GvA-fotostand? Zoek dan uw foto!


Bootjes kijken

Op de Rijnkaai stond vooral de haven van vandaag in de kijker. Zo kon je in de Waagnatie de verschillende havenberoepen zelf ervaren in verschillende simulatoren. De Teletijdcontainers voor het gebouw leerden de bezoeker dan weer alles over de bedrijvigheid aan en op de kaaien door de eeuwen heen.

Ook het reuzebaggerschip Reynaert was een publiekstrekker van formaat, net als het uitkijkplatform van Gazet van Antwerpen. Dat nam je tientallen meters de lucht in voor een spectaculair zicht op de haven. In het Willemdok lagen de klassieke schepen. Je kon gratis meevaren met de stoomsleepboten en een bezoekje brengen aan de Kamper Kogge.

Succesvolle editie

“Zaterdag kregen we een 10.000 bezoekers, zondag 45.000”, weet Lies Van Pelt van het havenbedrijf. Dankzij het mooie weer beleefde WaterkAnt een uiterst succesvolle editie.

Niet alleen de zon speelde een rol. “We hadden dit jaar een heel uitgebreid aanbod”, vindt Piet de Jonge van vzw WaterkAnt. “Nooit tevoren hadden we zo veel boten. Op de sleepboot ’80 kon men op een gegeven moment de mensen maar in groepjes van vijf toelaten. Ja, we kunnen meer dan tevreden zijn over de massale belangstelling.”

WaterkAnt is een tweejaarlijks evenement. Gezien de mooie opkomst dit jaar zal er in 2011 vrijwel zeker een nieuw feest van de haven op het programma staan.

Iwan PAS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio