Gehavend Standard pakt op een diefje 3 punten op Kortrijk

Gehavend Standard pakt op een diefje 3 punten op Kortrijk

Gehavend Standard pakt op een diefje 3 punten op Kortrijk

Print
Een fel versneden Standard had zonder superieur te voetballen aan een goal van Dalmat voor rust en één in de allerlaatste minuut genoeg om de volle pot te pakken tegen een - net als tegen Sint-Truiden - moedig en scherp KV Kortrijk.

Kortrijk kwam gedreven aan de start, speelde uitzonderlijk ook in de eerste helft richting eigen spionkop. Na een kleine waarschuwing van Dalmat - op pass van Jovanovic - net naast trok KVK richting even Bolat. Ibou ging knap voorbij twee man, maar legde zijn bal iets te veel achteruit voor de aanstormende Benko.

Hard bikkelen

Kums dwong de Standardgoalie tot een secure pakbal en De Beule zag zijn schot afwijken. Het vlotte spel verwaterde echter snel en er werd hard gebikkeld om elke meter grond. Standard vond zijn gewone spel duidelijk niet en Kortrijk ving de Rouches secuur op en loerde op de counter. Toen een schot van Mulemo afgeblokt werd, pikte Benko knap de bal op, trok een sprint en stuurde Ibou zijwaarts diep. Zijn schot ging echter voorlangs.

Het eerste schot tussen de palen van de Walen kwam er na 26 minuten, maar Verbauwhede tikte de volley van Felipe simpel over. Aan de overzijde bleef het ook uitkijken. Zo kreeg Rocha een harde center van Belhocine tegen zijn dij, maar Bolat was er op tijd bij om de rebound te verhinderen.

Dalmat scoort

Het doelpunt viel wel voor de bezoekers. Jovanovic stak slim diep voor Dalmat - geen buitenspel want Ciman was blijven hangen - die vanop rechts tot voor Verbauwhede mocht wandelen en beheerst onder de Kortrijkse keeper stak. De repliek van Kortrijk was een schotje van Kums - op aangeven van Belhocine - behoorlijk ver naast. Op slag van rust zweefde Bolat nog een knap schot van de linker van Ciman uit zijn doel.

Geen vervangingen en even veel gedrevenheid in beide kampen na rust. Marcos probeerde even van ver, maar een dreiging was het niet voor Verbauwhede. Kortrijk ging, gesteund door het thuispubliek, bij momenten drukken. Even was er paniek achteraan bij Standard, maar de bal viel telkens niet goed voor Kortrijk. Zo trapte Sarr ei zo na een center van Ibou in eigen doel.

Dubbele wissel

Wat later gleed Bolat op een zwakkere trap van De Beule. Diezelfde Bolat ging half in de fout op een verre inworp van Ciman, maar hij herstelde zich door zich gepast voor het schot van Kums te gooien. Leekens probeerde het tij voorin te keren door een dubbele wissel. Soetaers en Capon moesten nog wat offensievere impulsen geven, maar het was oppassen voor de scherpe tegenprikken van Standard.

Het kopballetje van Mangala op vrijschop van Jovanovic was een oprapertje voor Verbauwhede. De KVK-keeper ging wel knap in de baan van het schot van Goreux liggen. De Standardspelers ging het laatste kwartier constant tegen de grond en trachtten zo de negentig minuten rond te maken, wat de leiding niet was ontgaan: er werden zes minuten bijgeteld.

Goal in slotminuut

Belhocine kopte nog een hoekschop van Kums naast en Bolat klemde nog een schot van Ibou. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd werd KV Kortrijk nog gepakt op een counter. Angeli werd eerst nog afgestopt door Verbauwhede, maar scoorde in de rebound. Een gouden driepunter voor Standard, maar dan wel met schaamrood mee naar huis genomen.

Eddy SOETAERT

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 7.000
KV KORTRIJK: Verbauwhede, Vandenbroeck, Ciman, , Hempte, De Beule, Belhocine, Pavlovic, Kums, Benko, Ibou.
STANDARD: Bolat, Rocha, Sarr, Felipe (53’ Mangala), Marcos, Nicaise, Mulemo, Dalmat (94' Angeli), De Camargo, Goreux (90’ Carcela), Jovanovic.
Doelpunten: 34' Dalmat 0-1, 96' Angeli 0-2.
Gele kaarten: Nicaise, Reina, Rocha, Benko, Bolat, Sarr, Messoudi.

Meer voetbalnieuws