Gent verliest ook op Zulte Waregem: 3-1

Gent verliest ook op Zulte Waregem: 3-1

Gent verliest ook op Zulte Waregem: 3-1

Print
AA Gent, al enkele weken in mindere doen, liep zaterdagavond tegen een tweede nederlaag op rij aan. De Buffalo's speelden ver uiteen en Zulte Waregem maakte gretig gebruik van de geboden ruimte en kruipt stilaan naar de betere helft van de rangschikking.

Preud'homme liet El Ghanassy rusten zodat Custovic in de basis verscheen. Ook Maric verscheen voor het eerst sinds zijn transfersoap aan de aftrap. Beide ploegen speelden vrij warrig met heel veel ruimte als gevolg. Zulte Waregem maakte daar het vlugst gebruik van toen Buysse de vrijstaande Makiese vond die rustig zijn hoek mocht uitkiezen: 1-0.

Maric scoort en krijgt rood

Maric bedankte voor zijn basisplaats met de gelijkmaker uit vrijschop, al ging doelman Bossut die ook nog op andere fases onzeker oogde hierbij niet vrijuit: 1-1.

Het was niet het dagje van de doelmannen want nog voor het halfuur was het aan collega Jorgacevic om in de fout te gaan. De vrijschop van Taravel leek een oprapertje maar verdween via zijn handen in doel: 2-1. Bij een volgende vrijschop, nu van Berrier, mocht Chevalier vrij inkoppen: 3-1.

En nog was de lijdensweg van AA Gent niet gedaan. Net voor de rust liet Maric zich uitsluiten. Eerst pakte hij domweg geel voor protest en even later werd een schwalbe hem fataal. De scheidsrechter was wel niet consequent want dan had hij eerder ook al Makiese en Ljubijankic moeten bestraffen met een kaart.

Tweemaal op de paal

Na de rust liet hij na Nfor uit te sluiten na een duidelijke elleboogstoot op Thompson. Dury had begrepen en verving de ex-AA Gent speler tijdig. De score bleef onveranderd ondanks opgelegde kansen voor de sterk spelende Berrier en twee pogingen op de paal van Leye.

Scheidsrechter: Verbist.
Toeschouwers: 6.568.
ZULTE WAREGEM: Bossut - Minne, D'Haene, Taravel, Buysse - Chevalier, Berrier, Van Nieuwenhuyze, Roelandts - Nfor, Makiese.
AA GENT: Jorgacevic - Myrie, Wils, Suler, Thompson - Smolders, Azofeifa, Leye, Maric - Ljubijankic, Custovic.
Doelpunten: 6' Makiese 1-0, 10' Maric 1-1, 27' Taravel 2-1, 37' Chevalier 3-1.
Vervangingen: 65' Custovic door El Ghanassy en Azofeifa door Lepoint, 77' Nfor door Matton, 83' Makiese door Sadik, 89' Chevalier door Colpaert en Ljubijankic door Coulibaly.
Gele kaarten: Maric (protest), Suler (fout), Nfor (fout).
Rode kaarten: 45' Maric (tweede gele kaart, schwalbe).

Meer voetbalnieuws