Dawid Janczyk wijst de weg voor Lokeren: 4-1

Dawid Janczyk wijst de weg voor Lokeren: 4-1

Dawid Janczyk wijst de weg voor Lokeren: 4-1

Print
Na de uitzege vorige woensdag op Roeselare pakte Lokeren nu ook thuis tegen Charleroi de drie punten. Coach Jankovic kan meteen wat ruimer ademen. Het degradatiegevaar is weg en de aansluiting bij de middenmoot wenkt.

De thuisploeg ging onmiddellijk op zoek naar een doelpunt en na goed tien minuten was het al zo ver. Carevic speelde Janczyk vrij en die scoorde maar de grensrechter had buitenspel (onterecht?) gezien en het feest ging niet door. Lokeren bleef de toon aangeven, maar het was wachten tot het halfuur op een volgende kans. Smajic zette een één-twee op met Janczyk, maar werkte de vloeiende actie slecht (naast doel) af.

2-0 voor rust

Even later liet opnieuw Janczyk een unieke kans om te scoren liggen, maar in de slotfase van de eerste helft zette hij dit falen dubbel recht. De Pool, die ook al voor het winnende doelpunt op Roeselare zorgde, vond in nauwelijks één minuut twee keer de weg naar de netten. Smajic zorgde bij beide treffers voor de assist met twee knappe individuele acties.

De bezoekers werden onmiddellijk na de rust helemaal uitgeteld. Brillault haalde in 'de zestien' Janczyk onderuit. Strafschop, en die werd feilloos omgezet door Carevic. Even later geraakte doelman Copa geblesseerd. Hij moest zijn plaats aan Lazic laten. Die moest zich wel gewonnen geven op een kopbal van Brillault.

Tweede strafschop

De zege van Lokeren kwam niet meer in gevaar. In de toegevoegde tijd werd het nog 4-1 met een tweede strafschopdoelpunt. El Mouataz zette de elfmeter om.

DDT

Scheidsrechter: Colemonts.
Toeschouwers: 4.500.
LOKEREN: Copa, Dupré, Doll, Gueye, El Mouataz, Smajic, Tiko, Overmeire, Carevic, Malki, Janczyk.
CHARLEROI: Chabbert, Chakouri, Kéré, Brillault, Franquart, Christ, Guédioura, Oulmers, Orlanda, Mujangi Bia, Théreau.
Doelpunten: 44' Janczyk 1-0, 45' Janczyk 2-0, 48' Carevic (strafschop) 3-0, 73' Brillault 3-1.
Gele kaarten: Smajic (fout), Théreau (protest), Overmeire (fout).
Vervangingen: 46' Franquart door Diallo, 46' Orlando door Mboyo, 56' Copa door Lazic, 79' Smajic door Deeknam, 80' Chakouri door Jajour, 85' Janczyk door Muharemovic.

Meer voetbalnieuws