Genk kan zelfs niet winnen van Roeselare: 1-1

Genk kan zelfs niet winnen van Roeselare: 1-1

Genk kan zelfs niet winnen van Roeselare: 1-1

Print
Hekkensluiter Roeselare heeft in de allerlaatste seconden met een doelpunt van Mama Dissa een verdiend punt uit de brand gesleept. Racing Genk kon zich nooit optrekken aan een vroeg doelpunt van Joneleit en speelde een draak van een wedstrijd.

Hein Vanhaezebrouck plaatste de herstelde Joao Carlos uit veiligheidsreden toch op de bank. Dennis Van Wijk maakte er geen geheim met welke bedoelingen hij naar het "verre" Limburg was afgezakt: hij haalde spits John naar de kant en posteerde met Sergio Hellings een extra verdedigende kracht tussen de lijnen.

Snelle goal

Racing Genk begreep wat er op de dagorde moest komen: Roeselare diende zo snel mogelijk dood geknepen worden. Dat droomscenario voltrok zich reeds na acht minuten. Thomas Buffel schoof een hoekschop laag door tot bij Toszer en Ogunjimi, die doortikte naar de doorgeschoven Torben Joneleit. De Genkse verdediger kon makkelijk voorbij doelman Sierens duwen, 1-0.

De thuisploeg beging de fout om niet op zijn elan door te gaan. Het wiegde zichzelf in slaap. Gaandeweg konden de bezoekers zelfs meer balbezit claimen. Dat leidde zowaar zelfs tot een eerste dreiging via El Gaaouiri. Racing Genk - matig geïnspireerd, geen tempoversnellingen - slaagde erin om over de volle eerste helft nog één keer doelman Sierens in gevaar te brengen.

Laag tempo

Het moet tijdens de rust redelijk gestormd hebben in de Genkse kleedkamer. Goeie intenties in overvloed dus langs Genkse zijde om het spektakel wat meer te kruiden. Maar omdat Genk verzuimde het tempo de hoogte in te tillen, bleef Roeselare hopen op een klein mirakel. Dat kwam er bijna toen een kopbal van Bram Vandenbussche met veel moeite door Davino Verhulst kon gekeerd worden.

Maar nog had Genk de les niet begrepen. Even later zeilde een verre trap van Sergio Hellings rakelings naast. Hein Vanhaezebrouck begreep dat er dringend moest ingegrepen worden en opteerde voor een dubbele wissel. Genk nam daardoor het heft terug in handen. Maar veel meer dan wat strovuur was er nooit te beleven. De ingevallen Camus leverde één niet onverdienstelijk schot af. Daarnaast heerste vooral de grote leegte.

Crisisgeurtje

In de slotminuten kreeg Daniel Toszer nog een tweede gele kaart voor een gemene fout op Vandenbussche. Tot Dissa in de allerlaatste seconden Roeselare oververdiend naar hemelse sferen lepelde. Neveneffecten van die gelijkmaker: Genk bleef nogmaals van thuiswinst verstoken en een crisisgeurtje doemt op in de Cristal Arena.

EDG

Scheidsrechter: Flament.
Toeschouwers: 18.244.
RACING GENK: Verhulst, Anele, Joneleit, Tiago, Daeseleire (80' Daeseleire), Toth, Toszer, Pudil (62' Camus), Buffel, Barda, Ogunjimi (62' Koita).
ROESELARE: Sierens, Vandebussche, Kucera, Hellings, Mirvic, Huyghebaert, El Gaouiri (66' John), Provoost (39' Vantornhout), Tanghe (78' Nikolic), Vidarsson, Dissa.
Doelpunten: 8' Joneleit 1-0, 92' Dissa 1-1.
Gele kaarten: Mirvic (fout), Toszer (fout).
Rode kaart: 87' Töszer (tweemaal geel).

MEER VOETBALNIEUWS