"Vlaamse regering gaat geen rekening houden met volksraadpleging"

De Vlaamse regering gaat geen rekening houden met de uitslag van de volksraadpleging op 18 oktober. Dat zei Havenschepen Marc Van Peel (CD&V) in een interview op ATV. "Het is geen referendum, en dus niet bindend", aldus Van Peel.

pirombouts

"De stemming zal geen uitsluitsel geven over wat de Vlaamse regering uiteindelijk zal beslissen. Het is maar een advies en niet meer dan dat. Als de Antwerpenaar ja stemt, dan kan dat door de Vlaamse regering toch omgebogen worden naar een nee en omgekeerd", aldus Van Peel.

"Uithollen van democratie"

Het referendum dat door de vzw Ademloos werd afgedwongen had er gewoon niet moeten komen, zo gaat Van Peel verder in het interview. "De handtekeningen zijn bijeengesprokkeld met valse emotionele argumenten over kinderen en fijn stof", aldus Van Peel.

Vzw Ademloos ziet in de uitspraak van Van Peel een poging om mensen weg te houden van de stemming. "Dit is het uithollen van de democratie", aldus Wim Van Hees. Als blijkt dat de Antwerpenaren worden genegeerd door de Vlaamse regering, moet Van Peel volgens Van Hees ontslag nemen.

www.gva.be/oosterweel

Vastgoed

Jobs in de regio