Actie voor dierenrechten leidt tot gevecht op Hasselt-kermis

Actie voor dierenrechten leidt tot gevecht op Hasselt-kermis

Actie voor dierenrechten leidt tot gevecht op Hasselt-kermis

Print
Op Hasselt-kermis is zaterdagmiddag een relletje ontstaan omdat actievoerders van dierenrechtenorganisatie Bite Back zonder toestemming kwamen protesteren tegen ponymolens.

De foorkramers zouden agressief gereageerd hebben toen een twintigtal manifestanten zich rond 15u op het kermisterrein begaven. Enkele actievoerders kregen rake klappen, actieborden (waarop te lezen stond: 'Ponymolens = dierenslavernij!') werden vernield en ook de camera van de dierenrechtenorganisatie zou ontvreemd zijn.

Geen toelating

Schepen van Dierenwelzijn Rob Beenders (sp.a) was niet te spreken over de actie van Bite Back. Het stadsbestuur werd namelijk in het ongewisse gelaten. "Bij vorige acties hebben ze ons wel ingelicht. Wij moeten toch de veiligheid van de vele bezoekers aan de kermis garanderen?"

Tijdens de actie werd een toevallige voorbijganger gebeten door een politiehond. "Dat kan toch de bedoeling niet zijn? Door de spijtige gebeurtenissen van vandaag ben ik voorlopig niet meer geneigd om toelatingen te geven voor acties aan Bite Back in Hasselt", besluit Beenders.

"Geen hersenloze machines"

Bite Back wil dat ponymolens afgeschaft worden. "Pony’s zijn geen hersenloze machines. Ze willen dartel door de wei lopen, vers gras eten en languit genieten in het zonnetje", staat te lezen op de site van de dierenrechtenorganisatie.

Op de kermis in Leuven was een gelijkaardige actie, waar de situatie evenwel niet uit de hand liep. Enkele actievoerders dienden zaterdag klacht in bij de politie.

Nu in het nieuws