Huisvestingsmaatschappij trakteert op buurtfeest

Huisvestingsmaatschappij trakteert op buurtfeest

Huisvestingsmaatschappij trakteert op buurtfeest

Print
Lier - De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) heeft de wijk Bogerse Velden met 43 nieuwe woningen uitgebreid.

De LMH bouwt sinds 1927 sociale huur- en koopwoningen in de Bogerse Velden in Lier. Aanvankelijk gebeurde dat vooral in het zuidwestelijke gedeelte, namelijk in de Maan- en Zonstraat. De laatste jaren is er extra bouwactiviteit in het noordoostelijke gedeelte. Sinds kort staan er 43 nieuwe woningen en appartementen in de Kreeft-, Leeuw- en Schorpioenstraat.

Eind jaren negentig kwamen er eerst 20 koopwoningen, 30 huurwoningen en 30 huurappartementen. De 43 nieuwe woongelegenheden zijn op te splitsen in 5 eengezinswoningen met drie slaapkamers, 16 appartementen met één slaapkamer en 22 appartementen met 2 slaapkamers. Iedere woongelegenheid heeft een tuintje of een terras.

Nu ook de omgeving van de drie straten is aangelegd, werd dit gedeelte vrijdag feestelijk ingehuldigd. LMH-voorzitter Ludo Peeters (Lier&Ko) sprak zijn waardering uit over de verfrissende architectuur, de kwaliteit van de woningen en de aanleg van het openbare domein. "De totale investering bedraagt bijna 4,4 miljoen euro. De huurprijzen schommelen tussen 155 en 503 euro afhankelijk van type woning en gezinsinkomen", zei Peeters. "Hiermee is betaalbaar wonen in Lier alweer wat meer realiteit geworden", vulde schepen van Wonen Freddy Callaerts (Lier Leeft) gevat aan.

"Voor een volgende, wellicht laatste fase in de wijk Bogerse Velden, liggen er een 120-tal koopwoningen op de tekentafel. Die bouwen we tussen het retentiebekken van de Lisperloop, de Schorpioenstraat, Pannenhuisstraat en de Plashoevestraat", zegt LMLH-directeur Marc Vanden Eynde.

CHRIS VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio