Het weer voor zaterdag 26 september

Het weer voor zaterdag 26 september

Vakantie

Het weer voor zaterdag 26 september

Print

Het is inmiddels overal zonnig boven Limburg en dat zal het ook de rest van de dag blijven. De temperatuur loopt langzaam op naar gemiddeld 20°C. In de Kempen kan het best 21 of 22°C worden vanwege het opwarmend effect van de zandgronden. Er waait nauwelijks wind.

Vanavond koelt het wel snel af.

Ook zondag wordt het na het verdwijnen van de ochtendmist meestal zonnig nazomerweer. We beginnen opnieuw fris aan de dag met minima rond 7°C maar namiddag wordt het zelfs nog een tikkeltje warmer dan op zaterdag met maxima rond 22°C. De noordenwind zal nog steeds niets voorstellen.

Maandag krijgen we voormiddag afwisselend zon en wolken. Namiddag blijft het meestal bewolkt. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De kans op een beetje neerslag is het grootst over het noorden van Limburg. De maxima doen het nog goed en komen rond 19 of 20°C uit. De wind draait naar het westen en zal tijdelijk een beetje in kracht toenemen.

Dinsdag zet de temperatuur een klein stapje terug en krijgen we maxima in de buurt van 18°C. Dat is een perfect normale waarde voor de tijd van het jaar. Er is opnieuw veel bewolking waaruit af en toe misschien wat lichte regen of motregen naar beneden kan komen. Het zal echter veruit het grootste deel van de dag droog blijven. Er waait een zwakke wind uit overwegend westelijke richting.

Woensdag is het overwegend bewolkt en af en toe kan er weer wat lichte regen of motregen vallen. Veel zal het echter niet voorstellen. De temperaturen doen het nog goed met maxima rond 19 of 20°C. Van herfst kunnen we dus nog steeds niet spreken want ook de westenwind doet het nog kalm aan.

In het tweede deel van de week glijden we dan toch stilaan af naar de herfst. Donderdag draait de wind naar het noordwesten. Van daaruit stroomt wat koelere lucht naar ons toe. Aan de minima merken we dat misschien niet meteen wanneer er 's nachts wolkenvelden overtrekken waardoor de temperaturen niet diep kunnen wegzakken. Maar de maxima moeten wel enkele graden inleveren. Donderdagmiddag halen we nog hooguit 16°C. Het blijft overwegend droog.

Vrijdag liggen de minima tussen 4°C en 8°C, afhankelijk van de bewolkingsgraad. In de namiddag halen we een graad of 15. Het wordt wisselend bewolkt met kans op een bui, vooral over het noorden van de provincie. De noordwestenwind steekt ook een tandje bij.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN