Het weer voor zaterdag 26 september

Het weer voor zaterdag 26 september

Vakantie

Het weer voor zaterdag 26 september

Print

Het is inmiddels zonnig en dat zal het ook de rest van de dag blijven. De temperatuur loopt langzaam op naar gemiddeld 20°C. In de Kempen kan het best 21 of 22°C worden vanwege het opwarmend effect van de zandgronden. Er waait nauwelijks wind. Vanavond koelt het wel snel af.

Ook zondag wordt het na het verdwijnen van de ochtendmist meestal zonnig nazomerweer. We beginnen opnieuw fris aan de dag met minima rond 7°C maar namiddag wordt het zelfs nog een tikkeltje warmer dan op zaterdag met maximarond 23°C. De noordenwind zal nog steeds niets voorstellen.

Maandag komt er veel bewolking voor. Waarschijnlijk trekt een eerder zwakke regenzone net ten noorden van ons voorbij waardoor het in Limburg droog zou blijven. Een kleine verschuiving op de weerkaarten is echter nog steeds mogelijk met alle gevolgen van dien. De maxima doen het nog steeds goed en komen rond 20°C uit. De wind draait naar het westen en zal een beetje in kracht toenemen.

Dinsdag zet de temperatuur een stapje terug met maxima in de buurt van 17°C. Er is opnieuw veel bewolking waaruit een weinig neerslag kan vallen.

Echt doorzettend herfstweer zit er echter vooralsnog niet meteen aan te komen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN