Procureur ging op kosten van zakenman naar seksfeestjes

Procureur ging op kosten van zakenman naar seksfeestjes

Procureur ging op kosten van zakenman naar seksfeestjes

Print
De gewezen Brusselse procureur Dirk Merckx zou in de jaren '90, met het geld van de dubieuze zakenman Koen Blijweert, duizenden euro's hebben uitgegeven in een Amsterdams luxebordeel. De geviseerde werkt nu voor de Verenigde Naties in Wenen.

De zaak-Merckx is een nieuwe klap voor het Brusselse gerecht, nadat de affaire rond handelsrechter Francine De Tandt uitbrak. Mercx (foto) was tot in 2006 chef van de financiële sectie van het Brusselse parket en was betrokken bij het Beaulieudossier.

Chantage

Deze nieuwe affaire kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar afpersing tegen Paul D.S. (51), een ex-garagist uit Vilvoorde. Die zou zakenman Koen Blijweert gechanteerd hebben omdat hij over een foto beschikte waarop hij te zien was op een seksfeestje. Ook Mercx was op die foto te zien.

Blijweert zou de man 2,5 miljoen frank betaald hebben omdat hij Merckx niet in problemen wilde brengen. Volgens anderen was dat omdat Merckx zaakjes regelde voor Blijweert.

Paul D.S. had het op Blijweert gemunt omdat die hem geruïneerd had bij de overname van een discotheek. Tegen Dirck Merckx werd nooit een gerechtelijk onderzoek geopend.

MEEST RECENT