Wim De Deyne zet punt achter carrière

Print
Shorttracker Wim De Deyne heeft zijn actieve sportcarrière beëindigd. De 31-jarige nam de drastische beslissing nadat hij zijn kuit- en scheenbeen gebroken had op de 500 meter van een meeting in Seoel, Zuid-Korea.

De Deyne lag op kop toen het noodlot toesloeg. Hij knalde hard tegen de balustrade. Enkele uren later lag hij op de operatietafel. Zijn kuit moest worden vastgezet met zeven schroeven.

Europees Kampioen

"Het was enorm pijnlijk. Mijn enkel hing naast mijn been. Dit is te ernstig en betekent het einde. Mijn ambities waren nochtans hoog. Ik schaatste nooit beter. Dit is echt een anticlimax."

"Maar je kan niet alles voorzien. Een ongeluk is zo gebeurd en met zo'n snelheid zijn de gevolgen vaak dramatisch", aldus De Deyne. "Gelukkig kan ik rekenen op de steun van mijn familie en vrienden. Ik kom hier door."

Wim De Deyne maakte in 1995 zijn opwachting op het internationale toneel. Twee deelnames aan de Olympische Spelen zouden volgen. Begin dit jaar werd hij Europees kampioen in Turijn op de 1.000 meter, het hoogtepunt van zijn carrière.

Meer sportnieuws