Twee nieuwe raadsheren in opspraak in Fortisgate

Twee nieuwe raadsheren in opspraak in Fortisgate

Twee nieuwe raadsheren in opspraak in Fortisgate

Print
Het gerechtelijk onderzoek naar de lekken in het Fortis-dossier heeft er nog maar eens staartje bijgekregen. Volgens De Tijd wordt nu het telefoonverkeer onderzocht van nog twee raadsheren bij het Brusselse hof van beroep. Een van hen zou getelefoneerd hebben met politicus Dirk Van der Maelen (sp.a).

Eerder werd al gemeld dat rechter Christine Schurman haar boekje te buiten zou zijn gegaan, maar ook haar collega's Paul Blondeel (foto) en Mireille Salmon komen nu in opspraak. Blondeel zou na het arrest in beroep veertig keer gebeld hebben met Van der Maelen. Blijkbaar wou hij de hele zaak nog eens uitleggen aan een parlementslid.

Oude kennis

De politicus bevestigt dat hij Blondeel van vroeger kent en dat hij met de raadsheer contact heeft gehad. "Alle gesprekken vonden plaats na het arrest. Ik heb met meneer Blondeel in de voorbije 5 jaar geen enkel contact gehad."

Ook Salmon zou niet over de zaak gezwegen hebben. Ze zou Lionel Perl voor het arrest gebeld hebben. Die man had goede contacten met de verdedigers van de aandeelhouders Deminor en Modrikamen. Hij werd later ook bestuurslid bij de Fortis-holding.

Het gerecht zal nu nagaan of via deze kanalen wel degelijk informatie over het arrest gelekt werd.