"Mijn vader verdient meer dan 8 jaar cel"

Print

Mijn vader verdient meer dan 8 jaar cel

Elke V., een van de drie meisjes die jarenlang door hun ouders verwaarloosd werden, reageert voor het eerst op het schokkende verhaal dat gisteren werd uitgebracht.

“Dit is nog maar een duizendste van wat ik en mijn zussen jarenlang hebben moeten doorstaan”, getuigt Elke. “Met een bang hart wacht ik het verdict van de rechter op 22 oktober af.”Gisteren schreven we over de hel die de drie zusjes beleefden: zo mochten ze zich maar één keer per maand wassen, in ijskoud water en met Dreft. Ook werden ze geslagen en zelfs gestoken met een mes.

Jeugdrechter

Op onze redactie kwamen veel steunbetuigingen en reacties binnen van mensen die vooral niet begrepen waarom de jeugdrechter twee jaar geleden, toen Elke een noodkreet sloeg, het meisje terug naar huis stuurde.

Daarna werd ze door haar vader zo hard aangepakt, dat ze in het ziekenhuis belandde. Pas toen kwam er een gedegen onderzoek naar Elkes thuissituatie en werd ze geplaatst.

Acht jaar

“De jeugdrechter dacht dat ik gewoon bij mijn vriendje wilde zijn, en daarom thuis weg wilde”, zegt Elke. “Maar dat is totaal niet waar. Eerlijk gezegd: ik vind dat voor mijn vader nog te weinig straf wordt geëist.”

Het Openbaar Ministerie eist acht jaar cel voor Elkes vader.

SyMa, SDK

.

Nu in het nieuws