Kruispunt aan N41 wordt eindelijk veiliger

Print
Hamme - Het kruispunt N41-Biezestraat wordt veiliger. Er komen fietsopstelstroken en een betere aansluiting van het fietspad met de N41. Het ‘Actiecomité N41 veilig door Hamme’ annuleert daarom haar herfstoffensief.

“Aan de kant richting De Bunt komt een rode fietsopstelstrook met het witte logo van een fiets zoals bij de andere vier kruispunten op de N41”, legt woordvoeder Ronny Persiau uit. “Het fietspad vanuit De Bunt wordt verlengd met een aansluiting op het fietspad van de rijksweg richting Sint-Niklaas. De oversteekplaats voor fietsers wordt verlegd richting Bunt. De rode fietsopstelstrook aan de kant Biezestraat, die vorig jaar zonder fietslogo werd geschilderd, krijgt een nieuwe en veiliger look zoals aan de andere kruispunten.”

De Hamse verkeersdelegatie kaartte nog het verbreden van het fietspad vanuit de Biezestraat richting Dendermonde aan. “Dat is nodig om dodehoekongevallen, zoals er vorig jaar nog een gebeurde, te vermijden. Degelijk uitgeruste fietsopstelstroken en veilige fietspaden verminderen dodehoekgevallen met 90 procent”, zegt schepen Herman Vijt. De Commissie belooft deze bijkomende vraag te onderzoeken.

“Ons comité ijvert al sinds de heraanleg van de N41 in 2006 voor meer veiligheid voor de fietsers op het kruispunt”, zegt woordvoerder Ronny Persiau. “Wij eisten eenzelfde beveiliging zoals op de andere vier kruispunten op de doortocht van de rijksweg door Hamme. Bij de onderhandelingen met de Provinciale Commissie Wegen en Verkeer kregen wij deskundige steun van schepen Herman Vijt (CD&V) en vekeersdeskundige politiecommissaris Leo Vanderhaegen. Dat bleek nodig.”

Voor Persiau is de renovatie van het kruispunt een flinke opsteker. “Wij blazen het aangekondigde herfstoffensief dus af. We gaan wel nauwlettend de evolutie van de plannen volgen. De uitvoering mag niet te lang wachten. Elk slachtoffer is er één te veel. Als de realisatie rond is geeft het comité er opnieuw een lap op. Dat is beloofd!”

Wim ONSELAERE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio