Buurt Gildenzaal verzoekt opnieuw om nachtrust

Print
Turnhout - De bewoners van de Turnhoutse Gildenstraat liggen opnieuw wakker van activiteiten in de Gildenzaal en dringen met een petitie aan op maatregelen.

In een brief die door zowat alle bewoners van de Gildenstraat en Tramstraat is ondertekend, klaagt de buurt de toenemende hinder rond de Gildenzaal aan. Na eerder protest tegen overlast van zaalgebruikers werd het reglement zo’n tien jaar geleden aangepast.

Zo mogen er niet meer dan 25 fuiven per jaar in de Gildenzaal plaatsvinden. Sindsdien bleven problemen uit, maar dat kantelde zo’n jaar geleden. “Ik weet niet hoe het komt, maar de hinder is sinds een jaar weer erg toegenomen”, zegt buurtbewoner Gilbert Verachtert. “Blijkbaar worden zowel de grote als de kleinere zalen intensiever verhuurd.”

“Het dieptepunt was tijdens een commerciële fuif op 12 september. Ik lag met stoppen in de oren te slapen, maar werd om 3u nog wakker van het lawaai. Niet van de muziek, maar van de honderden aangeschoten jongeren die op de binnenkoer en op straat stonden te roepen.”

De buurt vraagt niet dat de zaal de deuren sluit. “Al ben ik er niet rouwig om als dat gebeurt, maar we moeten realistisch blijven”, zegt Verachtert. “De hele buurt vraagt bijvoorbeeld dat de zaal alleen nog aan eigen verenigingen en niet langer aan commerciële organisaties wordt verhuurd.”

HO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio