Hogeschool heeft te weinig geld voor nieuwe campus

Hogeschool heeft te weinig geld voor nieuwe campus

Hogeschool heeft te weinig geld voor nieuwe campus

Print
Antwerpen - De nieuwe campus die de hogeschool Artesis wil bouwen op Spoor Noord, zal in een eerste fase in een mini-versie gerealiseerd worden. De hogeschool heeft onvoldoende middelen.

Artesis, de vroegere Hogeschool Antwerpen, loopt al jaren rond met bouwplannen. Op de hoek van de Italiëlei met de Ellermanstraat, waar vroeger het station Dokken & Stapelplaatsen stond, wil de hogeschool een campus voor 3.500 studenten neerpoten. Ook de centrale administratie van de instelling zou naar de nieuwe locatie moeten verhuizen.

Toen de plannen vorm kregen, werd gehoopt dat de nieuwe campus in 2008 klaar zou zijn. Maar vandaag, bijna 2010, is er nog geen spade in de grond gegaan. “De campus komt er wel degelijk”, zegt algemeen directeur Jacques Peeters. “Maar het project zal niet onmiddellijk helemaal gerealiseerd worden. Er is nog veel onduidelijkheid over de toekomst van de Noorderlaanbrug, en ook voor de fietsbrug over de Leien moeten nog knopen worden doorgehakt.”

De hogeschool heeft ook onvoldoende financiële middelen om de campus volledig te realiseren. Peeters: “Daarom zullen we in eerste instantie de toren voor de professionele bachelors bouwen. Die zal plaats bieden aan de opleidingen die nu in de Kasteelstraat, de Verschansingstraat en de Bouwmeestersstraat zitten. Het departement Gezondheidszorg en de centrale administratie zullen voorlopig nog niet verhuizen.”

Artesis kan nog geen datum voor de realisatie van de eerste fase naar voor schuiven.

Peter DE MEYER

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio