Politie verspreidt robotfoto's van dieven Magritte-museum

Politie verspreidt robotfoto's van dieven Magritte-museum

Politie verspreidt robotfoto's van dieven Magritte-museum

Print
De politie en het parket van Brussel hebben vandaag de robotfoto’s van de twee mannen die donderdag het René Magritte-museum in Jette hebben overvallen, verspreid.

"Gisteren belde omstreeks 10.00 uur een man van Aziatische afkomst aan bij het museum aan de Esseghemstraat in Jette. Toen de deur werd geopend door iemand van het personeel, kwam de man het museum binnen. Hij haalde vrijwel onmiddellijk een pistool te voorschijn en liet dan zijn handlanger binnenkomen. Deze man was eerder van het Europese of Noord-Afrikaanse type", aldus de politie.

Onder bedreiging van het vuurwapen werden de bezoekers en het personeel samengebracht op de koer achteraan het gebouw. Daar moesten ze op hun knieën zitten met hun handen op het hoofd. De overvallers gingen er vandoor met het kunstwerk 'Olympia' van René Magritte.

De verdachten:

De man op de eerste en tweede foto (met en zonder pet) is eerder van het Europese of Noord-Afrikaanse type. Hij is een imposante figuur, ongeveer 30 jaar oud en 1m80 lang. Hij sprak Frans met een licht accent.

* De derde man op de foto is van Aziatische afkomst. Hij is ongeveer 25 jaar oud, mager en ongeveer 1m70 lang. Hij sprak Engels.

Meent u deze mannen te herkennen of weet u meer over de feiten? Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119. E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be

MEEST RECENT