Dexia schrapt nog 445 banen

Dexia schrapt nog 445 banen

Dexia schrapt nog 445 banen

Print
Dexia gaat nog 602 banen extra wegsnijden. 445 daarvan verdwijnen in ons land, 143 in Luxemburg en 14 in Frankrijk. De ingreep maakt deel uit van een plan uit november 2008 om 600 miljoen euro te besparen. De financiële groep wil de sociale impact niettemin beperken en proberen om gedwongen ontslagen te vermijden.

De bijl valt deze keer vooral in de afdelingen die te maken hebben met de ondersteunende diensten, de informatica, de dienstverlening aan bedrijven en de verzekeringen.

Het is trouwens niet de eerste inkrimping. In januari kondigde Dexia reeds de schrapping van 900 jobs aan, waarvan 349 in ons land. Toen ging het om de vermindering van het aantal marktenzalen en de handel in effecten voor rekening van de bank zelf.

Het hele opzet past in het hervormingsplan van Dexia, dat de voorbije maanden steun diende te zoeken bij de overheid om niet over de kop te gaan. In dit opzicht werd intussen al het Amerikaanse dochterbedrijf FSA, dat voor heel wat verliezen zorgde, verkocht. Voorts werd gezorgd voor een versterking van de liquiditeitspositie. Dat houdt in dat Dexia steeds beter in staat is om financieringen aan te trekken voor zijn activiteiten. De financiële instelling is intussen ook weer winstgevend geworden.

JVG