Grootste plafondschildering wordt gerestaureerd in Antwerpen

Grootste plafondschildering wordt gerestaureerd in Antwerpen

Grootste plafondschildering wordt gerestaureerd in Antwerpen

Print
Antwerpen - In de kantoren van de ING-bank aan de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen wordt vanaf vrijdag gestart met de renovatie van de grootste plafondschildering op doek uit Vlaanderen. 'De goden op de Olympusberg' meet 65 meter en wacht een niet evidente renovatie.

De plafondschildering is de blikvanger van de Oude Beurs. Het doek verkeert echter niet meer in goede staat en verdient dringend een onderhoud. Bij een eerdere poging in februari om het doek recht te trekken voor renovatie scheurde het echter gedeeltelijk.

Met de grootste voorzichtigheid werd het doek nu naar de grote hal van de ING-bank overgebracht en daar opgetrokken, wat geen eenvoudige klus is. In eerste instantie zal de schade aan de picturale laag gefixeerd worden en vervolgens worden de afgescheurde stukken weer vastgelijmd en geschilderd.

Tegen december zou de renovatie rond moeten zijn. De restauratie kan tijdens de openingsuren van de ING-bank gevolgd worden door het grote publiek. De totale kostprijs voor de renovatie wordt geraamd op 100.000 euro. Na de renovatie moet het doek terug naar de Oude Beurs verhuizen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio